In deze les van ‘Nos ta Konektá’ werden wij bezocht door mediacoach: Ted Hovelmann, die de groep kwam vertellen over ‘Mediawijsheid’. Met een laptop in de hand, hebben de jongeren in deze groep plotseling een heel scala aan nieuwe mogelijkheden, die in sommige gevallen vervelende gevolgen kunnen hebben. Daarom de hoogste tijd voor deze worskhop met speciale aandacht voor de ‘Do’s and Don’ts’ op het internet.

Het programma was een afwisseling tussen leerzame (en grappige) filmpjes, gesproken uitleg, foto’s en spelletjes die de jongeren aanspraken. Via ‘Kahoot’ had Ted quizjes voorbereid waarbij het niet alleen ging om kennis, maar ook om snelheid. Een van de quizen ging over verschillende apps, een ander was weer expliciet bedoeld om te checken of de jongeren de stof begrepen hadden.

Ted eindigde de les met ‘socrative’, een online app waarmee je vragen kunt stellen, die anoniem beantwoord worden. In dit gedeelte werd de seksualisering van de media behandeld en werd de app gebruikt om een open dialoog te kunnen voeren. De jongeren waren (tegen verwachting in) super enthousiast over het onderwerp en hebben leuke eerlijke antwoorden gegeven.

Sinds 20 oktober 2014 is deze groep jongeren dus: ‘Un tiki mas mediawijs’!

les 62