Wederom was deze les gastdocent fotografie, Niko da Costa Gomez aanwezig. In de tweede les van de workshop fotografie, hebben we een uitstapje gemaakt naar de vissershuisjes bij Koredor.

Rudley

Rudley

De jongeren waren erg opgewonden en liepen  voor vertrek liepen met tassen vol spullen en gekleurde haren, ter voorbereiding op de fotoshoot. Na een korte instructie van Niko, gingen de jongeren het eerste uur aan de slag om een fotoserie te maken, getitteld: ‘fisherman’s life’. Het was leuk om te zien dat een aantal jongeren, zich compleet anders gedroegen als ‘normaal’ in het lokaal. Een van de jongeren, is normaal vrij druk en opgewonden. Op deze dag was hij helemaal in zijn element, geconcentreerd en echt aan het kijken. Naar mate de pilot vordert, is het steeds leuker om te zien wat voor impact het project heeft op de jongeren. We behandelen verschillende disciplines van ICT en ik geniet er echt van, om bij elk discipline een jongere te zien opbloeien! 

Na een drankje en een snack, begon het tweede gedeelte van les. De jongeren mochten eindelijk foto’s van elkaar maken op het strand. Volgende les zullen de jongeren de foto’s bewerken en presenteren op hun webpagina’s. Hieronder vast een preview.