Danique kon helaas niet aanwezig zijn, dus moest Ace de les overnemen. En dat was best leuk 🙂

Eerst installeerden we ‘Earth View’ op de Chromebooks (Chrome Webshop), waardoor elke keer als je een nieuwe tab opent in Chrome, er een prachtige satellietfoto verschijnt. curacao_438x0_scale

De kinderen vertelden wat ze dachten dat ze zagen op de foto’s. Daarna kan je ook doorklikken en kom je in Google Maps (met satellietbeelden) en kan je uitzoeken en kijken waar de foto gemaakt is. Vandaar kwamen we op zout en hoe zout gewonnen wordt uit een Saliña op Bonaire, en ook stallietbeelden daarvan, en beelden van de zoutpannen van Jan Thiel. En toen opeens naar Dubai, naar die palmeilanden in de zee, en naar de hoogste gebouwen op aarde. Dan uitzoomen en je ziet dat de halve aarde uit water bestaat! Inzoomen en je ziet dat Europa kleiner is dan Afrika. En dat Aftika voor de helft uit woestijn bestaat. Doorklikken naar hoe de zon op de equator recht op de aarde schijnt en bij noorderlijker en zuidelijker streken, scheef en dus minder heet is. En weer terug naar Dubai, om te ontdekken dat op de kaart de namen ook in Arabisch schrift staan, waardoor we door konden ‘vliegen’ naar de verschillende alfabetten – sanskriet, cyrillisch, hindi, chinees, alhoewel de laatste geen alfabet is.

Na de pauze, Street View, door Amsterdam lopen, Parijs, en het huis van een oom van een van de deelnemers opzoeken in Rotterdam.
Op het eind nog even Geoguessr gedaan… hier!