Vandaag stonden we stil bij ‘muziek op Internet’. Dat je niet alleen muziek kan luisteren, maar ook zelf maken! Bijvoorbeeld met ButtonBass, waarmee je Raggaeton, House of Dubsteb kan maken door op de knoppen in een kubus te klikken (probeer het eens uit en je begrijpt wat we bedoelen!).

Floorplanner, Ana-Karina

Floorplanner, Ana-Karina

Of met een heel simpele drummachine, waarmee je ritmes kan programmeren: Drumbit. En met Soundtrap, waarbij je wel eerst een account moet maken, en waarbij de echt leuke samples alleen via een betaald account gebruikt kunnen worden. Voor de DJ’s onder ons gebruikten we Until AM, en wat blijkt? Judleyjohn is al een master op het gebied van virtual DJ-en, en Daphny maakte al mooie songs met Soundtrap. Muziek is voor jongeren een van de belangrijkste mogelijkheden op Internet, soms alleen maar om te luisteren, maar het is ook makkelijk om muziek te maken of te mixen.

Voor de wiskundigen onder ons: Wolfram Alpha is een geweldige tool. Simpele vergelijkingen zoals y=x+4 of y=2x2 – 9 vertalen zich direct in grafieken, en ‘1,1,2,3,5,8,13’ levert direct de Fibonacci reeks op. Niet iedereen is een wis-kid, maar als je op de middelbare school zit kan deze site heel wat antwoorden geven!

Last, but certainly not least: Floorplanner. Met deze tool (account maken, verder wel gratis) kun je een heel huis tekenen, inrichten (bankstel, eettafel, flatscreen) en in 3D bekijken. Binnen een uurtje had iedereen zijn of haar droomkamer getekend, en volgezet met meubels!