Mediawijsheid omvat alles wat te maken heeft met nieuwe media, sociale media, internet, smartphones, tablets en hoe je hiermee moet omgaan. Het internet is leuk, leerzaam en uitdagend. Maar er zitten ook vervelende kanten aan het gebruik van internet!

Nationale mediacoach Ted Hovelmann is dé aangewezen persoon om onze jongeren een korte cursus mediawijsheid bij te brengen zodat zij op een bewuste en verantwoordelijke manier leren internetten.

 

Centraal in de workshop stonden de onderwerpen

Seksualisering ; Overal in de media zien we seksualisering: op televisie, in videoclips, songteksten, film, tijdschriften, games, op internet en in advertenties. Kinderen en jongeren moeten mediabewust worden.

Online privacy; Het gaat over persoonlijke informatie, over jezelf. De controle die je hebt over jouw persoonlijke informatie en wat je online zet, heeft een invloed op hoe jouw identiteit vorm krijgt en hoe andere mensen jou percipiëren.

Digitaal pesten, cyber pesten; Het zijn allemaal termen die we gebruiken voor pestgedrag via sociale media.

Middels een digitaal presentatie, foto’s , video’s en quiz zijn onze jongeren ‘ un tiki mas ‘ mediawijs geworden!

En daar hoort er natuurlijk een certificaat bij.