Curaçao is een smeltkroes van meer dan 50 verschillende culturen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Elk land kent zijn eigen cultuur, munteenheid, taal, dans en noem maar op. Met Google Earth zoomen we in op de rest van de wereld. En reizen de jongeren virtueel door verschillende landen.

Vervolgens maakten de jongeren met het programma Prezi een presentatie over een land naar keuze. Prezi is een open source applicatie, waarmee je online presentaties kan maken.  Een Prezi-presentatie bestaat in feite uit 1 groot vel papier, waarbij je hierop kunt inzoomen op details en uitzoomen voor een overzicht van het geheel. Een programma als Prezi is handig voor het maken hippe en dynamische presentaties. 

De prezi presentaties moest aan de hand van de volgende vragen gemaakt worden; 

In welke werelddeel ligt het?

Hoeveel mensen wonen er?

Welke taal spreken ze?

Wat voor klimaat hebben ze daar?

Waar staan ze om bekend? Of wat maakt hun bijzonder?

Zoek naar een bekend persoon die uit dat land komt.

 

En zo maakten de jongeren een prezi presentatie over verschillende landen!

Jamaica 

Dominicaanse Republiek