In augustus 2016 is het project Nos ta Konektá in de wijken Souax, Ser’ i Domi en Nieuw Nederland van start gegaan. Inmiddels zit het project op de helft. De afgelopen maanden hebben de jongeren met verschillende online programma’s en apps leren werken die zij voor school en persoonlijke ontwikkeling in kunnen zetten.

De eerste resultaten van het project zijn op woensdag 1 februari gepresenteerd. Enkele jongeren lieten zien wat zij van het lesprogramma hebben opgestoken. Tot eind juni van dit jaar loopt het project. Op het lesprogramma staat nog een workshop digitaal fotograferen en een workshop logo ontwerpen op de computer.

Nos ta Konektá is een project van Stichting Curaçao Open waarbij jongeren tussen 10 en 17 jaar in achterstandswijken in Curaçao een jaar lang een laptop en een internetverbinding in bruikleen krijgen, op voorwaarde dat ze elke twee weken lessen volgen in het gebruik hiervan. Voordat de jongeren de laptops mee naar huis krijgen, moeten ze een verantwoordelijkheidstest doorstaan, om te bewijzen dat ze zorgvuldig met de laptop om zullen gaan.

Sharelly Emanuelson van Caribbean Filmcom heeft dit proces op video vastgelegd (zie http://tinyurl.com/ntkvideo) om laten zien dat jongeren zich er heel goed van bewust zijn dat ze voorzichtig met waardevolle spullen moet omgaan.