De Nos ta Konektá lessen van de maand mei stonden in het teken van fotografie.Waarom fotografie? De jongeren van tegenwoordig zijn veel bezig met foto’s maken. Maar dat vooral van zichzelf ( selfies / duckfaces ) en vaak niet bewust van hun omgeving. 

Zonder er verder naar te kijken, worden er soms leuke foto’s maar soms ook hele negatieve foto’s met een foute achtergrond op het internet geplaatst. Dit kan voor een slechte indruk zorgen.

Rochandell Welvaart van Media School Curacao verzorgde de workshop fotografie en leerde in 3 lessen een boel aan de jongeren van Nos ta Konektá.

In de eerste les leerden de jongeren wat basisregels voor het maken van een goede foto. Belangrijk hierbij is de ‘ Rule of Third’.  Hierbij wordt een afbeelding in 9 gelijke vlakken verdeeld met twee horizontale en twee verticale lijnen.  Wanneer het onderwerp van de foto op of rond van de vier kruispunten van deze lijnen valt, heb je een sterker en dynamischer foto.

In les 2 vertrokken we in de bus naar Roi Rincon voor een foto speurtocht waarbij de jongeren aan de hand van opdrachten foto’s moesten maken oa. vanuit verschillende beeldhoeken; bird angle, high angle etc..

Voor thuis kregen de jongeren de ontdek je wijk opdracht. Waarbij ze alles wat geleerd hebben tijdens de eerste twee lessen moesten toepassen bij het maken van foto’s in de wijk. Zo leerde de jongeren hun wijk vanuit andere perspectieven bekijken.

In de laatste les leerden de jongeren met behulp van de opensource programma genaamd Fotor hun foto’s nog mooier, leuker, grappig maken.