Maandag 29 oktober – Aan het begin van de les controleert juf Ansje of alle kinderen geslaagd zijn voor de verantwoordelijkheidstest met het ei.

In de laatste les kregen de leerlingen een rauwe ei mee naar huis, die zij weer ongeschonden terug moesten brengen. Jongeren die geslaagd zijn, mogen aan het eind van de les de laptop mee naar huis nemen. Gefaald voor de les? Niet getreurd! Leerlingen krijgen nog een kans.

Al gauw gaan de kinderen aan de slag met het bekijken van Peppa Pig filpmjes. De kinderen krijgen vragen over bepaalde woorden zodat ze gericht gaan luisteren om de betekenis te ontdekken. 

Later in de les gaan de kinderen aan de slag met het maken van een laptop sticker in het programma Postermywal Door het maken van een laptop sticker krijgen de laptops die de kinderen voortaan naar huis mogen nemen meer een persoonlijke tint!

In de laatste onderdeel van de les gaan de leerlingen aan de slag met Do It Yourself ; vaardigheden leren via YouTube. Doel van deze les is: Naast filmpjes, video’s en muziek bevat YouTube vele handleidingen die gebruikt kunnen worden om nieuwe vaardigheden aan te leren. 

Nadat er een keuze gemaakt is, maken zij een lijst met de benodigdheden en schrijven zij de instructies stap voor stap uit. Uitwerken en voorbereiden moeten de leerlingen thuis doen en in de eerst volgende les mogen ze presenteren!