Donderdag 30 oktober – Juf Ansje controleert of alle jongeren hun ei ongeschonden mee hebben genomen. De kinderen die hun ei in de originele staat mee hebben genomen, zijn geslaagd voor de test. Wanneer het ei kapot, gekookt of ingevroren is, hebben de test niet gehaald. Jongeren, die voor deze test gefaald zijn, krijgen een herkansing en mogen de laptop aan het einde van de les nóg niet mee naar huis nemen.

Al gauw gaan de kinderen aan de slag met verbeteren van hun Nederlandse taal. Dit doen ze door naar verschillende film fragmenten van Peppa Pig te kijken. Tussendoor wordt de video gepauzeerd en stelt juf Ansje vragen over de videofragment.

Hierna zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van een sticker voor hun laptop. Door de laptop te personaliseren, krijgen de kinderen meer waardering voor het apparatuur dat zij 1 jaar lang in bruikleen krijgen. Voor het maken van de sticker wordt postermymall gebruikt.

Ook benieuwd hoe je een laptopsticker maakt? Volg dan deze stappen;1. Kies voor ‘Create a design’ > ‘New design’ 2. Kies voor ‘Blank canvas’ , 3. Scroll helemaal naar beneden, naar Custom Dimensions en vul de afmetingen in: width = 2500 en height = 1580. Zorg dat de eenheid op pixels (px) staat. Klik op ‘Create’ 4. kies een background etc.

Aan het eind van deze les mag de laptop mee naar huis. Docent herhaalt wéér de regels met betrekking tot het gebruik van de laptop.