Juf Ansje controleert of alle jongeren hun ei ongeschonden mee hebben genomen. PASS: ei ongeschonden mee // FAIL: kapot, gekookt , ingevroren. Jongeren, die voor deze test gefaald hebben, krijgen een herkansing en mogen de laptop aan het einde van de les nóg niet mee naar huis nemen.

Vervolgens herhaalt juf Ansje in een notendop samen met de leerlingen de onderdelen van de laptop en de muis. De kinderen moeten de onderdelen benoemen, aanwijzen en uitleggen wat het is en waarvoor het gebruikt wordt. Op de yurls pagina van Juf Ansje gaan ze aan de slag met een aantal oefeningenOok gaan ze aan de slag met het oefenen van de letters op de toetsenbord, voordat ze overstappen op het programma typing club, waar de kinderen hun typevaardigheid kunnen verbeteren.

Ook zijn de kinderen aan de slag gegaan met het een aantal rekenoefeningen tot 100 en hebben ze verder gewerkt aan hun woordenschat via Language guide.org en door het bekijken van een aantal filmfragmenten op YouTube.

In de laatste onderdeel van de les gaan de kinderen leren werken op Google drive. Ze leren bestanden aanmaken en opslaan.
In een nieuwe Google doc. moeten de kinderen beginnen met het uitschrijven van de video instructies voor het DIY opdracht. Ze krijgen als opdracht mee, om thuis met behulp van de instructies op YouTube een vaardigheid te leren, die vervolgens te filmen en of fotograferen en in de eerst volgende les presenteren.