De vijfde les in het programma van Nos Ta Konektá liep voor alle groepen in de periode van 26 november tot en met 6 december 2018. In deze periode gingen de deelnemers aan de slag met het verder verbeteren van hun typevaardigheden via verschillende typing programma’s, ook moesten zij een Do It Yourself opdracht maken en presenteren, maakten ze kennis met Google Earth en leerden ze coderen met behulp van een aantal spelletjes via code.org.

Maandag 3 december – Meneer Francis werkten in de eerste gedeelte van de les aan de typevaardigheid van zijn leerlingen uit groep B2 (8-10 jarigen). De groep ging eerst met Typing tutor aan de slag en vervolgens via de website van Typingscout. Diegene die al snel klaar waren konden aan de slag met een aantal type spelletjes op de website van typingclub.

In de tweede gedeelte van les, sprak meneer Francis over het opzoeken en bekijken van instructiefilmpjes (DIY) op YouTube. Bijna alle kinderen hadden ervaring met het zoeken van filmpjes en of muziekvideo’s , maar zelf iets leren maken of doen hadden ze nog niet gedaan. Al snel gingen mochten ze aan de slag met het zoeken van een Do It Yourself video, die zij om moesten zetten in een eigen DIY project.

Na het DIY onderdeel maakten de kinderen uit groep B2 kennis met het programma Google Earth. Dit is een gratis applicatie van Google waarmee men vrijwel elke plek op de wereld kan opzoeken met behulp van satelliet-en luchtfoto’s. Meneer Francis gaf simpele opdrachten, waarbij de kinderen telkens op een ander land, stad, plek moesten inzoomen.

Met de ‘computer science education week’ voor de boeg, gingen de kinderen in de laatste les aan de slag met coderen. Door middel van de bekende spel ‘Minecraft’ liet de docent zien wat het is en hoe het in elkaar zit. Vervolgens mochten de kinderen zelf aan de slag met spel.