13 december 2019 – In de vorige les maakten de groepen kennis met o.a. Google Earth en Coderen. Groep C1 ( 11-17 jarigen) van juf Marly kreeg in de laatste les een opdracht voor het onderdeel Google Earth mee naar huis. Zij moesten elk, 2 landen uitkiezen en daarvan een verslag maken. Aan de hand van het verslag moesten ze een presentatie maken met behulp van het programma Prezi en in de klas presenteren. Een Prezi presentatie bestaat in feite uit 1 grote vel papier, waarop je in kan zoomen op details ( tekst,afbeeldingen, video’s) en uit kan zoomen voor overzicht.

Na de presentaties gingen de jongeren aan de slag met het programma ‘Ko de Kraker‘. Dit is een spel waarbij je Ko de juiste instructies moet geven ( programmeren) om bij een noot te komen en die te kunnen kraken. Spelenderwijs leren de jongeren uit groep C1 coderen.

In de laatste les onderdeel mochten de jongeren een kerstkaart ontwerpen in het programma ‘Poster my Wall‘.