Dinsdag 8 januari 2019 – Trainingen typevaardigheid is een vast onderdeel in elke les van Nos Ta Konektá. Hiermee begint de les in alle leeftijd groepen meestal.  Het is de bedoeling dat onze deelnemers steeds beter en sneller worden.

De zevende les van groep B1 ( 8 -10 jarigen) verliep niet helemaal als gepland, omdat sommige kinderen hun laptops ongeladen naar de les mee hadden genomen. Hierdoor kon niet iedereen het type spel op de website Typingclub spelen. In dit spel moeten de kinderen de ‘ninja’ van de ene luchtballon naar de ander helpen door op juiste letters te drukken.

Juf Ansje besloot om klassikaal met de les verder te gaan, door haar chromebook aan te sluiten op de grote tv. Samen gingen de leerlingen aan de slag met verschillende reken oefeningen; tafels, deelsommen, splitsen en getal waarde.