Donderdag 31 januari – In deze periode hebben de deelnemers van Nos Ta Konektá vooral gewerkt aan hun presentatie vaardigheden m.b.v. Prezi. Verder is er veel aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van de vaardigheden;  ‘kritisch denken’ en ‘probleemoplossend vermogen’. Door middel van het spelen van verschillende code spellen via code.org zoals; Minecraft, Frozen en Gumball.

De les van groep C1 ( 11-17 jarigen ) begon al gauw met het verder werken aan hun Prezi opdrachten. Juf Janeska merkte op dat de jongeren best veel moeite hadden met het maken van een presentatie. Hierdoor raakte sommige jongeren ongemotiveerd. Juf Janeska legde uit dat presenteren en het maken van presentaties een belangrijk onderdeel zijn voor school en voor hun verdere studies. Om de groep verder te helpen in het proces liet ze een aantal prezi instructies video’s zien en werd hier en daar 1 op 1 begeleidt. Dit ging heel goed, en de jongeren kwamen aardig ver met hun presentaties.

In de laatste onderdeel van de les, werd er aandacht besteed aan Mediawijsheid. Tijdens de les krijgen de jongeren tips over hoe ze bewust en veilig deel kunnen nemen aan de internet samenleving. Hiervoor gebruikte de juf de website van online masters Eerst werd er gekeken naar de intro video, en legde de docent in het een en ander uit in het Papiaments. Vervolgens gingen ze aan de slag met de quiz ‘Wat is waar’?