In de vakantie gaan de meeste kinderen naar een vakantieplan, anderen gaan op vakantie naar buitenland maar sommigen die zijn gewoon thuis en hebben weinig tot niets te doen in de vakantie.

Daarom hebben wij besloten om een vakantieprogramma op te zetten voor de kinderen van Ser’i Domi in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Het programma staat volledig in het teken van STEM (science, technology, engineering and mathematics) en verschillende sport&spel activiteiten.

In de week van 22 tot en met 25 juli ging de groep van 6 t/m 8 jaar aan de slag met verschillende activiteiten op het gebied van programmeren/coderen. Via de website van kodable moesten de kinderen fuzzbuzz door een doolhoof heen leiden. Ook moesten de kinderen hun eigen doolhof ontwerpen en maken. Vervolgens speelden ze hiermee het spel ‘ballooncup’.

Via de website van tynker.com gingen ze in het  programmeer spel ‘candy quest’ op snoepjes jacht. Vervolgens mochten de kinderen het spel in het echt spelen tijdens de activiteit ‘programmeer een kind’. In dit spel moest de groep aan 1 kind de juiste aanwijzingen geven(programmeren) om het koekje te krijgen.

Ook kregen de kinderen de kans om met verschillende programmeerbare speelgoed te spelen o.a. Doc the Robot en Silverlit the MAZE breaker.

De eerste week werd afgesloten met de marshmallow challenge. De kinderen moesten met 20 stukjes spaghetti, plakband en 2 grote marshmallows een zo hoog mogelijke toren bouwen.