Zoals gewoonlijk, krijgen alle deelnemers in les 1 een drinkbeker. Deze drinkbeker moeten ze naar alle lessen meenemen, zodat ze hiermee wat te drinken kunnen krijgen. Beker vergeten, niet kunnen drinken! De kinderen zijn helemaal zelf verantwoordelijk voor dit gedeelte.

De kinderen uit groep B gaan eerst aan de slag met oefeningen via www.abcya.com. Daar spelen ze de keyboard challenge; de toetsenbord op de juiste manier in elkaar zetten. Daarna cupstack; oefenen met de plaatst van de letters. Als laatste mogen ze een spelletje kiezen typing race of typing rocket. Tussendoor doen de kinderen wat bewegingsoefeningen via de site van www.gonoodle.com en sluiten ze de eerste les af met Hour of Code.

De groep van juf Marly gaat aan de slag met het maken van een korte video. De bedoeling is dat ze iets meer over zichzelf vertellen; school, favoriete eten, hobby’s etc. Voor het maken van de video gebruiken ze hun laptop camera. Op het het internet mogen ze naar plaatjes en additionele informatie zoeken. Wanneer ze klaar zijn met het verzamelen van de video’s, foto’s en informatie,  gaan ze dat bewerken tot een korte filmpje met behulp Kinemaster. Kinemaster is een mobiele applicatie die gebruikt wordt voor bewerking van video.