In het programma van dit jaar hebben we een paar nieuwe kinderen in groep B. Ook zij gaan hun laptops personaliseren door het maken van een sticker met ”poster my wall’. De kinderen die al een laptopsticker hebben maken een leuke postcard.

Om de typvaardigheden op peil te houden doen de kinderen een aantal oefeningen via www.abcya.com en doen ze een wedstrijd in sneltypen op www.spelletjesplein.nl/typen Tussen de lessen door, doen de kinderen ook een aantal bewegingsoefeningen via GoNoodle. Het blijkt dat tussendoor bewegen kinderen helpt meer te bereiken door hen de hele dag betrokken en gemotiveerd te houden.

In de laatste gedeelte van de les gaan de kinderen via instructievideo’s op YouTube zelf iets doen en maken. De instructies typen ze uit in google docs.

De jongeren uit groep C gaan in hun les aan de slag met het afmaken van de filmopdracht van vorige keer met  Kinemaster.  In de les van 16 oktober wordt er aandacht besteed aan ‘ocean pollution’ en recycling. Dit ter voorbereiding van de geplande workshop van ‘Green Phenix’ op 30 oktober. De groep wordt in 2 gedeeld en gaan op zoeknaar informatie over het onderwerp. De informatie die ze bij elkaar zoeken wordt tot een Kahoot! verwerkt.