In de laatste les, kregen de kinderen allemaal inloggegevens voor www.spellingoefenen.nl In de kerstvakantie gingen ze thuis hier mee aan de slag. In het eerste gedeelte van deze les, laat juf Fryne de kinderen oefenen op hun niveau. Daarna gaan ze sommen oefenen via de website van Arcademics. In de rest van de les gaan de kinderen aan de slag met Floorplanner. Voordat ze in het programma gaan werken, kijken ze op YouTube naar verschillende tutorials.

De jongeren (12+) van juf Marly leren in deze les een website bouwen met behulp van weebly. De jongeren gingen ijverig aan de slag met de volgende instructies;

Pagina 1: Home-page: De welkom pagina, hierop moet je jouw bezoekers welkom heette en schrijf je wat er allemaal te vinden is op je website MET passende afbeeldingen!

Pagina 2: Over jezelf: Op pagina 2 ga je jezelf introduceren aan je bezoekers. Geef antwoord op de volgende vragen: Wie ben je? / Wat vind je leuk? / wat zijn je hobby’s? Zet; Foto van jezelf en een youtube video van je hobby

Pagina 3: NTK Vaardigheden

Vertel over jouw ICT vaardigheden; Wat heb je tijdens de lessen van NTK geleerd?; Welke tool was voor jou het leukste? (Noem 2); Waarover wil je meer weten?; Plaats een link naar de website van NTK www.nos-ta-konekta.com Maak het mooi en aantrekkelijk!

In de laatste gedeelte van de les, konden ze wat programmeer spelletjes doen op de website van code.org.