En we beginnen onze tweede week 20 t/m 24 juli met een digitale speurtocht. Via Google Earth gaan de kinderen op zoek naar een aantal plekken van over de hele wereld. Dit doen ze aan de hand van coördinaten. Na de digitale speurtocht volgde er een plaatjesspeurtocht in de wijk.

Op onze muziekfeest, lieten verschillende ‘DJ’s’ hun talenten horen dankzij de app You.DJ. Via ‘Just Dance’ leerden de kinderen een aantal moeilijke danspasjes. Met karaoke kids werd er mee gezongen en uiteraard deden we verschillende muziek gerelateerde spelletjes zoals stoelendans en ritmische stoelen.

In deze week was er ook tijd voor kunst! Onze little picasso’s maakten prachtige kubistische ‘schilderijen’.

We gingen op culinare ontdekkingsreis via de website van tasteatlas.com Aan het eind van de ochtend aten we franse stokbrood met kruidenboter, arabische brood met kipsalade (hummus ging er echt niet in!), hollandse borrelhapje en dronken we amerikaanse ‘iced tea’!

Onze tweede vakantie week werd afgesloten met proefjesdag. Met proefjesdag willen we een nieuwsgierigheid ontwikkelen voor hoe de wereld in elkaar zit en hoe dingen werken.

Kleine onderzoekers grote wereld…