Workshop fotografie maakt al langer deel uit van het Nos Ta Konektá programma. Al eerder leerden de kinderen uit de wijk Ser’i Domi als beginnende fotografen o.a. over de verschillende invalshoeken voor het maken van een goede foto.

Dit keer zijn we een stapje verder gegaan!
Chandell Welvaart van Media School Curaçao legde op praktische wijze uit hoe ze volledige controle over de belichting op de camera kunnen nemen. Dit door gebruik van reflectoren. Ook leerden ze over twee basale tools (shutterspeed, aperture) die gebruikt kunnen worden om de belichting te regelen.

Ook de compositieregels worden doorgenomen. Compositie in de fotografie betekent dat je de verschillende onderwerpen op zo’n manier in beeld plaatst, dat deze samen een mooi geheel vormen. In de studio wordt er gebruikt gemaakt van een 2 punten belichting. In de fotostudio gingen de jongeren roulerend als fotograaf en model aan de slag. Tijdens het maken van de foto’ s hielden ze rekening met de compositieregels en de belichting. Na het maken van de foto’s konden ze in het programma Lightroom de foto’s nog mooier maken door bijvoorbeeld filters toe te passen, het contrast te wijzigen etc.