Zaterdag 3 april 2021: De vierde les. Deze keer geen lesbrief, want dit was onze eerste online les, omdat de lockdown eind maart ingesteld werd.

Gelukkig hadden alle kinderen nét voor de lockdown hun laptop mee naar huis genomen. En bijna alle kinderen hebben thuis al Internet, op 1 na. Dit kind kreeg de mifi te leen. Helaas zit daar maar 10 GB op en die was binnen 4 dagen leeg, maar daardoor konden alle 17 kinderen meedoen aan de online les!

Tanchi Kahrine (de buurtmoeder) zorgde ervoor dat de kinderen op tijd op de hoogte gesteld werden van de les en Juf Shandaira stuurde alle kinderen een email met daarin de link naar de Google Classroom en de Google Meet (een soort Zoom) die ze aangemaakt had.

De kinderen hadden nog nooit email (Gmail) gebruikt maar Tanchi Kahrine stuurde via de app instructies aan alle ouders.

Voordat alle kinderen online waren duurde het nog wel even, en een paar kinderen werden telefonisch geholpen door Ace, maar om half elf was iedereen online.

Het gebruik van Google Meet werd uitgelegd en de kinderen lieten 1 voor 1 zien wat ze gemaakt hadden tijdens de afgelopen twee weken. Ze hadden bijna allemaal een youtube filmpje uitgezocht, die uitlegde hoe je iets zelf kon maken van goedkoop materiaal.

Al met al een geslaagde eerste online les!