Het bestuur van Stichting Curaçao Open

Dhr. Richenel Ansano

Voorzitter

Richenel is antropoloog, healer, vertaler, en internationale adviseur en trainer voor immaterieel erfgoed. Hij is directeur geweest van Servisio pa Asuntunan Kultural, National Archaeological and Anthropological Memory Management, Global Medicine Education Foundation, en het John Hope Franklin Humanities Institute van Duke University. Zijn liefde voor Papiamentu, lokaal cultuur en geschiedenis en zijn internationale ervaring verrijken elkaar in zijn trainingen, workshops en adviezen. Vanuit zijn huidige werk met de UNESCO, en zijn vorige functies, is hij promotor van het gebruik van Open Source materiaal, Open Educational Resources, digitale ontsluiting van erfgoed en digital literacy.

Email: voorzitter@opencuracao.com

Mevr. Fanny Alberto

Secretaris

Fanny Alberto is planoloog en heeft onder meer gewerkt bij de voormalige DROV, het Autobusbedrijf Curaçao en als hoofd van de voormalige Servicio Transporte Publiko van Curaçao. Sinds April 2006 heeft ze een eigen adviesbureau dat voornamelijk onderzoek en proces- en projectmanagent uitvoert. Door haar werkervaring is zij is goed bekend met ruimtelijke plan- en planningsprocessen en gebruikt zij deze kennis graag om een constructieve bijdrage te leveren aan de werkzaamheden van Stichting Curaçao Open.

Email: secretaris@opencuracao.com

Dhr. Dik Hendriks

Penningmeester

Dik Hendriks is database specialist en werkt aan verschillende IT-projecten. Hij is in 1994 afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen in de richting Informatica. Sindsdien is hij werkzaam geweest bij bedrijven als Oracle en SQL-Server ontwikkelaar. Hij heeft ruim 10 jaar les gegeven in Informatica vakken op de UNA/UoC. Door zijn werk is hij erg betrokken bij digitaliseringsprojecten en ondersteunt hij de initiatieven van Fundashon Kòrsou Habrí van harte.

Email: penningmeester@opencuracao.com